Nate Silver (gambar) telah bermain poker sepanjang hayat dewasanya, tetapi dia menjadi terkenal sebagai https://htourist.net/ pengasas dan ketua pengarang FiveThirtyEight, sebuah saluran media yang memfokuskan pada analisis politik, ekonomi dan sukan.
Silver ialah pengarang buku yang paling laris, The Signal and the Noise: Why Most Predictions Fail — But Some Don’t, yang dinamakan Buku Bukan Fiksyen Terbaik Amazon untuk 2012, dan dipilih oleh Wall Street Journal untuk senarai 10 mereka. buku bukan fiksyen terbaik untuk tahun itu. Silver sedang mengerjakan bukunya yang seterusnya, iaitu mengenai perjudian.
Perak memperoleh wang tunai WPT pertamanya di WPT Seminole Hard Rock Poker Showdown pada bulan April, menduduki tempat ke-161 untuk memperoleh $7,465. Dia memulakan Hari 2 dengan 462,000 cip, dan kami bercakap secara ringkas dengannya pada penghujung Hari 1B, apabila dia tamat sebagai ketua cip.
Apa yang membawa anda ke Las Vegas?
Silver: “Saya sedang mengusahakan sebuah buku tentang perjudian, dan ia mempunyai komponen poker padanya. Jadi saya telah bertemu pemain, dan melibatkan diri dalam gaya hidup, boleh dikatakan. … Saya sebenarnya lebih suka poker langsung, tetapi dalam talian membantu mengukuhkan ABC saya. Saya mempunyai rakan poker yang sangat pintar https://tropecol.com/ yang saya bercakap, dan saya mendapat bimbingan, jadi saya mengambil poker dengan sangat serius.
Sejauh manakah anda perlu pergi dalam acara ini untuk menganggapnya sebagai pencapaian hidup yang besar?
Perak: “Saya rasa jadual terakhir. Nah, ia bergantung. Meja akhir dalam acara sebesar ini. Saya sedar bahawa kita akan mempunyai 1,200 peserta atau sesuatu. Walaupun menjadi ketua cip, https://sinarlampung.com/ peluang anda untuk memenangi kejohanan adalah agak rendah, dan saya tahu itu. Meja akhir pasti bagus, tetapi jika saya tiba di sana, saya akan berasa lapar, dan bercakap dengan rakan dan jurulatih saya dan melakukan yang terbaik untuk memaksimumkan peluang itu.”
Dengan mengumpulkan timbunan besar pada Hari 1B, anda kini mempunyai hari cuti untuk Keempat Julai. Adakah anda mempunyai sebarang rancangan?
Perak: “Saya akan bekerja pada buku saya dan bertemu orang, tetapi sekarang saya mempunyai cip yang mencukupi yang saya fikir saya perlu berehat, dan pelan permainan sedikit. Masalah dengan bermain poker sebagai hobi adalah bahawa poker adalah banyak kerja. Hari macam ni, 10 jam aku beli masa Level 1, memang banyak kerja. Dan anda benar-benar letih, dan anda perlu sentiasa berjaga-jaga. Jadi saya harap saya akan berehat dan mungkin bertemu beberapa rakan untuk BBQ dan minum sedikit bir.”